Què és l’orgànica?
- Restes de fruita, verdura, carn i peix.
- Restes de menjar cuinat o en mal estat.
- Closques d’ou, fruits secs i marisc.
- Cendra de fusta (ben apagades).
- Marro de cafè i restes d’infusions.
- Taps de suro.
- Paper de cuina i tovallons de paper usats.
- Rams de flors seques i restes de jardí de poc volum.
L’orgànica és, bàsicament les restes d’aliments vegetals i animals que produïm al cuinar-los o menjar-los. Portar la fracció orgànica a l’abocador és malbaratar un valuós recurs, a banda d'ocasionar greus problemes ambientals.
Què són els envasos?
- Garrafes i ampolles de plàstic.
- Brics de llet, suc, etc.
- Llaunes de refresc.
- Llaunes d’aliments en conserva.
- Tapes de pots.
- Esprais de productes no tòxics.
- Paper de cuina i tovallons de paper usats.
- Paper d’alumini.
Què és el vidre?
- Ampolles i pots de vidre.
Què és el paper-cartró?
- Diaris i revistes.
- Papers diversos.
- Caixes de cartró degudament plegades.
Què és el rebuig?
- Pols d’escombrar i aspirar.
- Restes de ceràmica.
- Burilles.
- Compreses i bolquers.
- Tot allò que no es pugui reciclar.
El rebuig és l'única fracció que no es recicla. Abans de llençar quelcom al rebuig hem d’estar segurs que no es pugui reciclar.