Vilajuïga rep 370.000 euros del PUOSC per finançar diversos projectes

16/07/2020

Els projectes presentats consten en substitució d'enllumenat, reurbanització de carrers i millora de l’evacuació d’aigües pluvials.

 

L’Ajuntament de Vilajuïga rebrà 370.000 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per finançar diversos projectes de millora d’enllumenat, reurbanització de carrers i millora d’evacuació d’aigües pluvials al llarg dels propers 4 anys. Amb aquesta subvenció que acaba d’atorgar la Generalitat, Vilajuïga ha aconseguit la xifra màxima demanada.

Entre els projectes que s’han aprovat, hi ha:

  • Reurbanització del carrer Ginesta i el seu entorn, ja que l’estat actual és molt precari i no permet circular-hi ni gent gran, ni persones amb mobilitat reduïda, ni cotxets. La millora d’aquest, amb escales, rampes i baranes, farà possible l’accessibilitat. El cost d’aquesta inversió està quantificada en 16.570 euros i s’haurà de licitar durant el 2020 i executar abans no finalitzi el 2021.
  • Canvi en l’enllumenat d’una part del nucli antic de Vilajuïga. La zona compresa per aquest projecte són els carrers de la zona de la Roca de la Balena, des del carrer Montera i Raval Palmer, estenent també la zona fins al carrer Colom, Oïdium i Mendizàbal. Aquesta actuació millorarà l’eficiència energètica i la seguretat de la instal·lació, ja que la seva antiguitat fa que actualment no compleixi amb la normativa. Aquesta inversió s’ha valorat en 106.617 euros i s’haurà de licitar durant el 2020 i executar abans no finalitzi el 2021.
  • Construcció d’un nou espai per a vianants que connecti el nucli antic amb el camí de Quermançó i la zona esportiva. Aquesta actuació permetrà garantir un recorregut segur, amb voreres pavimentades de forma contínua fins arribar al pavelló. Aquesta inversió està valorada en 126.645 euros.

El quart i últim projecte es divideix en dues parts que sumen un cost total de 196.520 euros, i que consisteixen en:

  • Reconducció de l’evacuació d’aigües pluvials de la zona del sector del turó de la Roca de la Balena que causen greus problemes sempre que hi ha episodis importants de pluja, inundant el punt baix el carrer Sant Sebastià, des de davant l’Ajuntament fins a les instal·lacions de les aigües, la carretera de Sant Pere de Rodes i punts com el túnel de sota de la via del tren, el qual connecta amb el veïnat de dalt. Aquesta inversió passarà per millorar l’actual xarxa de desguàs, que és insuficient.
  • Reurbanització del passatge de les escoles, amb el que a banda de millorar les condicions d’evacuació de l’aigua de la pluja, s’aconseguirà un espai adaptat per a vianants pacificat al trànsit que millorà la seguretat dels infants en l’entrada i sortida de l’escola.

La quantitat que no es pugui subvencionar a través d’aquest ajut, es pagarà amb fons propis o es buscaran altres vies de finançament.