La reparació de voreres del municipi per 20.000 €, guanyadora dels Pressupostos Participatius

11/01/2022

L’elecció de les voreres que caldrà reformar la faran els tècnics municipals per un criteri de deteriorament i limitació de l'accessibilitat.

 

Els veïns i veïnes de Vilajuïga han decidit que la reparació de diverses voreres del municipi, tenint en compte les més deteriorades i les que limiten l’accessibilitat, sigui la proposta guanyadora de la primera edició dels Pressupostos Participatius. Així doncs, al llarg del 2022, l’Ajuntament de Vilajuïga invertirà 20.000 euros en aquestes reformes.

L’elecció de les voreres que caldrà reparar la faran els tècnics municipals per un criteri d’urgència i necessitat. Ara s’engegarà un procés d’avaluació de les voreres del municipi i selecció de les que presenten més desperfectes, i durant l’any es faran aquestes reformes.

La proposta ha estat escollida per 27 vots, per davant de l’ampliació de la cuina del Centre Cívic (26 vots), l’adequació del tram de carretera de Sant Pere de Rodes i de la reforma del pont d’accés als safareigs (totes dues 22 vots), enjardinar la plaça 11 de setembre (21 vots), adequar la zona dels safareigs (15 vots), senyals de benvinguda (12 vots), equip de so (11 vots), il·luminar el passatge Jaume I (10 vots), enderrocar el mur d’accés a l’Ajuntament (8 vots) i comprar un escenari mòbil (7 vots). Un total de 75 persones han participat en aquesta primera edició en la que han pogut votar fins a 3 propostes.

Els Pressupostos Participatius de Vilajuïga 2021 van rebre 119 propostes, un 39% de les quals es van considerar vàlides per continuar avançant en el procés participatiu.