Vilajuïga s’omple de cultura per la tercera edició de les Jornades Culturals

08/08/2022

Després de dues edicions marcades per la pandèmia, enguany l’Ajuntament ha programat deu dies d’activitats que giren al voltant del poble i dels seus habitants.

 

L’Ajuntament de Vilajuïga organitza per tercer any consecutiu les Jornades Culturals i Lúdico-Esportives, un grapat d’activitats programades al llarg de deu dies amb l’objectiu d’animar als veïns i veïnes a sortir de casa i participar de la vida del municipi. Després de dos anys de moltes restriccions per la pandèmia, enguany les activitats giren al voltant de Vilajuïga i els seus habitants.

Des del dia de la inauguració, el dia 12 d’agost, –amb la lectura dramatitzada de la Lisístrata per part del Club de Lectura de Vilajuïga– passant per la mostra de pintura d’un bon planter d’artistes del poble, el concert d’infants i joves músics del poble, el 19 d’agost, o la cursa nocturna Entre Castells el 20 d’agost, són diversos els actes que compten amb representants d’entitats o de persones de Vilajuïga que, a títol individual, han decidit implicar-se en el desenvolupament de les jornades.

Per la regidora de Cultura de Vilajuïga, Roser Ripoll, les Jornades Culturals són “una oportunitat ideal per retrobar-se amb els veïns i veïnes, compartir bones companyies, activitats i actuacions”. “La vida cultural del poble es revitalitza durant aquests deu dies en què cada dia proposem una experiència diferent, variada, pensant en tots els públics i gustos”, ha indicat. A més, vol que siguin una oportunitat perquè els veïns i veïnes, així com qualsevol persona interessada en la cultura, surti al carrer o s’acosti a Vilajuïga per gaudir d’una estona agradable. 

Durant aquests dies tindrà lloc, a banda de les activitats anteriorment mencionades, un cinema a la fresca amb la projecció de Mamma Mia (13 d’agost), el Mercat de segona mà amb activitats especials i el ball d’envelat amb el Duet Pa d’Àngel (14 d’agost), la fira d’entitats amb activitats, exposicions i informacions de les associacions del poble (16 d’agost) –jornada en la qual també s’obrirà l’escola per visitar l’exposició del 50è aniversari–, la presentació del llibre Agricultura regenerativa, el perquè, el com i el què de Francesc Font i Nuri Madeo (17 d’agost), un sopar per compartir amb karaoke (18 d’agost), el concert de la Big Band Alt Empordà (19 d’agost), una jornada de portes obertes al Castell de Quermançó (20 d’agost) i l’espectacle teatral de Píndoles Teatre, que clausurarà la tercera edició de les Jornades Culturals.

Com cada any, les Jornades arriben pocs dies després de la celebració de la Festa Major i pretenen ser un complement d’activitats estivals. Totes elles seran gratuïtes, excepte l’espectacle teatral de Píndoles Teatre, que l’entrada costarà 5 euros i es podrà adquirir a l’Ajuntament.