Vilajuïga rep 119 propostes en la primera edició dels Pressupostos Participatius

08/10/2021

Des de l’Ajuntament es valora molt positivament la participació d’un procés sense precedents al poble.

 

Els veïns i veïnes de Vilajuïga han presentat un total de 119 propostes en la primera edició dels Pressupostos Participatius. En aquesta primera fase, que consistia a enviar propostes en les que invertir un total de 20.000 € pel poble, hi ha participat un total de 52 persones i una entitat.

Del total de propostes, 66 estan relacionades amb la via pública, l’urbanisme i la jardineria, 15 són per equipaments educatius o culturals, 12 per equipaments esportius, 10 relacionades amb la comunicació, 7 amb el medi ambient i 8 més que són temàtiques diverses a les anteriors.

D’entre les persones que han participat en aquesta fase, 71,1 % han elaborat la proposta de manera individual, un 26,7% ho han fet en grup (en família, amics...), i un 2,2 % ho han fet a través d’una entitat.

En finalitzar aquesta fase, comença el període de revisió per part dels tècnics municipals, que s’hauran d’encarregar de comprovar que les propostes compleixin els criteris fixats. En acabar aquesta fase, s’elaborarà un document que recollirà totes les propostes classificades segons si són vàlides o no, i explicant-ne els motius. Aquest document es farà públic.

Un cop acabi la revisió tècnica, es convocarà una trobada amb els veïns i veïnes per tal que s’escullin quines han de ser les propostes que han de passar a la votació final.