Vilajuïga, Palau-Saverdera, Pau i Pedret i Marzà s’uneixen per promoure l’entorn natural

18/05/2022

Coincidint amb la Setmana de la Natura, s’han organitzat diverses activitats itinerants pels pobles els dies 2, 3, 4, 5 i 6 de juny.

 

Els ajuntaments de Vilajuïga, Palau-Saverdera, Pau i Pedret i Marzà impulsen Balcons de l’Empordà. Cultura i paisatge, un nou projecte de promoció de l’entorn natural que posa el focus en els dos parcs que fan de nexe d’unió: el Cap de Creus i els Aiguamolls de l’Empordà.

Així doncs, coincidint amb la Setmana de la Natura, s’han programat diverses activitats gratuïtes i itinerants, com rutes guiades, tallers de descoberta o un dinar popular, pels quatre municipis. Aquestes tindran lloc del 2 al 6 de juny.

El tret de sortida serà a Palau-Saverdera, en la presentació del projecte i del Grup de Consum de Vilajuïga que fa anys impulsa l’associació El Garrollar. L’endemà, divendres 3 de juny Vilajuïga acollirà una xerrada a càrrec del director del PN de Cap de Creus, Ponç Feliu, titulada Nous reptes en la gestió del Parc Natural de Cap de Creus. Aquesta es farà a les 19 h a la Sala d’Actes del Centre Cívic.

En el marc d’aquestes jornades, Vilajuïga acollirà una ruta guiada de descoberts dels valors naturals i patrimonials, que es farà dissabte 4 de juny, i una xerrada a càrrec del biòleg David Ibáñez titulada Entre la sal i el canyís. Connectivitat ecològica entre el Cap de Creus i els Aiguamolls, que se celebrarà al Celler Espelt.

Durant aquests dies es faran xerrades relacionades amb la natura, rutes senderistes i sortides guiades, i activitats culturals com concerts i sardanes. Entre tots els dies, destaca les activitats que tindran lloc el diumenge 5 de juny i que es concentraran al voltant de la Torre d’en Mornau. Hi haurà caminades, tallers i un dinar popular. Un trenet facilitarà el trasllat d’anada i tornada des d’aquest punt fins als nuclis urbans dels quatre pobles.

Informació addicional