Vilajuïga ja disposa d’un mapa per a la promoció del municipi

09/03/2022

Aquest inclou punts d’interès del poble, rutes senderistes i informació sobre els trets característics de Vilajuïga. També s’ha incorporat un plànol amb tots els carrers del municipi i enllaços, mitjançant codis QR, a les botigues i restaurants.

 

L’Ajuntament de Vilajuïga ha elaborat recentment un mapa d’ús turístic que permetrà impulsar la promoció del municipi. Aquest s’ha creat en col·laboració amb el Parc Natural de Cap de Creus i amb l’objectiu de repartir-lo, a mode informatiu, des del Punt d’Informació que el Parc Natural instal·larà a l’equipament del CAT. A més, també es repartirà des de les Oficines Municipals, el Centre Cívic, i s’oferirà a tots els establiments de restauració i comerços. També es va repartir entre els participants de la cursa de muntanya Entre Castells, celebrada el primer cap de setmana del mes de març. 

El mapa inclou punts d’interès del municipi, com són el Castell de Quermançó, el recinte de les Aigües Minerals o l’església. També s’han marcat en el mapa l’estació de tren i d’autobús, i edificis declarats com a Béns Culturals d’Interès Local, com són l’Alcoholera, Ca la Xica o l’Ajuntament. Els equipaments municipals com el pavelló, la piscina, el circuit de BTT o el Centre Cívic també estan indicats en el mapa.

A banda del plànol del municipi amb els carrers i els punts d’interès, en el revers s’ha inclòs l’explicació abreujada dels trets característics i singularitats del poble, com els dòlmens i gravats rupestres, la vinya i l’olivera, el Parc Natural de Cap de Creus i el Castell de Quermançó i l’Aigua de Vilajuïga.

Finalment també s’hi descriuen 6 rutes per fer a peu o en bicicleta que transcorren per Vilajuïga. Totes elles estan explicades àmpliament al web municipal, en el qual es pot accedir per descarregar el traçat a través del codi QR col·locat en l’apartat de les rutes. Els senders porten al Castell de Quermançó, als búnquers de Montperdut i transcorren per les vinyes i el conjunt megalític del poble.

Pel que fa a la localització dels comerços i establiments de restauració, s’ha decidit col·locar dos codis QR que, un cop escanejats, redirigeixen als apartats del web municipal on es detallen els horaris, la localització i telèfons de contacte. D’aquesta manera, les variacions d’horaris sempre estaran actualitzades i evitaran que el mapa quedi desfasat amb informació errònia.