Vilajuïga contracta un servei de prevenció i control de plagues per rates, mosquit tigre i vespes

30/06/2020

El contracte s’ha adjudicat a l’empresa Bersa i tindrà una durada d’un any. Fins al moment, només es disposava d’un servei de control de plagues per als equipaments municipals, però no per la via pública.

 

L’Ajuntament de Vilajuïga ha contractat un nou servei de prevenció i control de plagues per combatre les rates, el mosquit tigre i les vespes a la via pública. Aquesta decisió arriba després de detectar l’augment d’alguna d’aquestes espècies i comprovar que no es disposava de cap empresa que s’ocupés del control i manteniment de les plagues fora dels equipaments municipals. Les tasques de control ja es van iniciar fa un parell de setmanes.

Davant d’això, la regidoria de Medi Ambient ha contractat amb Bersa els serveis de control de plagues per un any i per un import de 2.130 euros. Així doncs, aquesta empresa s’ocuparà del control de les rates, del mosquit tigre sobretot als embornals –on prolifera aquesta espècie–, i de les vespres, principalment a la Piscina Municipal durant la temporada en què està oberta.

Pel que fa a la desinsectació, el tractament consistirà a controlar i eliminar les plagues d’insectes rastres i voladors que poden ocasionar molèsties a les persones o contaminar zones. L’aplicació del tractament dependrà de la infecció i la presència o no de persones i/o animals i es farà específicament en el lloc concret a través de polvorització amb insecticida.

Per altra banda, pel que fa a la desratització, consisteix al control i eliminació de rosegadors (rates, ratolins...) que poden ser portadors de malalties i provocar desperfectes en el mobiliari urbà. El diagnòstic previ sobre un tractament de desratització consisteix a tenir les zones afectades netes i mantenir els punts d’escombraries i els embornals nets.