Vilajuïga celebra la Setmana de la Mobilitat amb actes i talls a l’entrada i sortida de l’escola

14/09/2022

Del 16 al 22 de setembre, es tancarà el tram de l’escola del carrer Sant Sebastià a les hores d’entrada i sortida del centre

 

Vilajuïga celebra un any més la Setmana Europea de la Mobilitat amb diversos actes i amb una acció que es duu a terme per quart any consecutiu: el tall del carrer Sant Sebastià, en el seu tram de davant de l’escola, a les hores d’entrada i de sortida del centre. La voluntat de l’Ajuntament és animar les famílies a acostar-se al col·legi a peu o amb bicicleta, amb l’ànim de fomentar la cura del medi ambient.

D’aquesta manera, entre aquest divendres, 16 de setembre, i el proper dijous, 22 de setembre, aquest tram quedarà tallat de 8.20h a 8.35h i de 15.50h a 16.05h en els dies lectius. Durant aquestes breus franges, la circulació de cotxes es redirigirà: per pujar al veïnat de dalt es passarà per la carretera de Sant Pere de Rodes i el passatge de les Escoles i, per baixar-ne, pel passeig de Lluís Companys. D’aquesta manera, es garantirà en tot moment la circulació.

Tres actes més per celebrar la Setmana de la Mobilitat

A banda d’aquest tall al trànsit durant 30 minuts diaris, l’Ajuntament de Vilajuïga i algunes entitats del municipi han preparat tres actes en relació a qüestions de mobilitat. Dimarts, 20 de setembre, la Sala d’Actes del Centre Cívic acollirà, a les 19.30h, una taula rodona sobre transport sostenible.

L’endemà, dimecres 21 de setembre, el Club Ciclista Vilajuïga organitza una ruta amb bicicleta, que partirà a les sis de la tarda de la plaça Onze de Setembre. Finalment, dijous 22 de setembre, la plataforma ‘No volem perdre el tren’ ha convocat els veïns a les 10.15h a l’estació del municipi en un acte que consistirà en desplaçar-se a Figueres per comprar al mercat de queviures amb aquest mitjà de transport, per tal de fomentar-ne l’ús.