Torna el Tastajuïga, la ruta de tapes que promou l’oferta gastronòmica de Vilajuïga

19/07/2022

L’activitat es fa coincidint amb la setmana de la Festa Major, tal com han decidit els restauradors

 

Després de l’èxit de la darrera edició, l’Ajuntament i els diversos establiments de restauració del poble tornen a impulsar el Tastajuïga, la ruta de tapes de Vilajuïga. Enguany presenta algunes novetats però l’essència de l’activitat es manté: oferir la possibilitat de provar l’oferta gastronòmica dels bars i restaurants que hi participen. 

L’activitat tindrà lloc del dimarts 26 al dijous 28 de juliol, coincidint amb la setmana en què se celebra la Festa Major. La data, decidida pels restauradors, permetrà ambientar els carrers i places del poble abans d’uns dies de festa grossa en què s’espera una gran afluència a les activitats que han preparat les entitats i la regidoria de Festes.

Davant la rapidesa en què es van exhaurir els tiquets de la primera edició, s’ha decidit doblar el nombre de participants i posar a la venda 200 tiquets (l’any passat en van ser 100). Una de les novetats d’enguany serà que cada establiment adaptarà l’horari a les seves necessitats, i que a més, els participants hauran de lliurar els tiquets als establiments per cada tapa consumida.

Totes les persones interessades hauran d’adquirir el tiquet a l’Ajuntament per un cost de 16 euros que donarà accés a 8 tapes, una a cada establiment, acompanyades d’una beguda. Els participants només pagaran una part del cost total que representarà a l’Ajuntament aquesta activitat, pel que per una banda des del consistori s’incentiva a participar-hi posant un preu popular, i per l’altre representa una aportació econòmica pels bars, restaurants i cellers.

Finalment, tots els participants entraran en un sorteig en el que podran optar a un sopar per a dues persones en el bar o restaurant que decideixin. Per entrar en el sorteig caldrà deixar, un cop finalitzin la ruta, el tiquet individual (que conté el nom, cognom i el número de registre) a un dels 8 establiments que en formen part.

Els establiments que participen en aquesta segona edició i les tapes que elaboren són les següents: