S’instal·len plaques solars a l’escola Santiago Ratés

21/12/2020

Aquesta instal·lació permetrà cobrir la demanda elèctrica de l’escola a partir de l’energia generada.

 

L’empresa Energía, Innovación y Desarrollo Fotovoltaico Catalunya S.L. ha iniciat fa uns dies la instal·lació de 24 plaques fotovoltaiques al teulat de l’escola Santiago Ratés de Vilajuïga. L’acció que ha impulsat l’Ajuntament, és un primer pas cap a la transició energètica i permetrà cobrir la demanda elèctrica de l’escola a partir de l’energia generada.

Les obres consisteixen en la instal·lació de 24 mòduls fotovoltaics amb una potència de 440 kW cadascun, en total 10.58kwp. Així doncs, un 65 % de l’energia generada serà per a l’autoconsum de l’escola i la sobrant –principalment la que es produeixi durant els dies que l’escola estigui tancada per vacances o caps de setmana– es tornarà a injectar a la xarxa elèctrica a canvi d’una compensació de la factura mensual.

La instal·lació d’aquestes plaques se sumen també al canvi de companyia d’energia de l’escola, que es farà pròximament. S’ajustarà la potència contractada –que actualment era major a la necessitada–, el preu de l’energia serà més baix i a l’injectar l'energia sobrant de les plaques ens ho compensaran a la factura. L'empresa contractada serà subministradora d'energia verda.

L’actuació, impulsada per l’Ajuntament de Vilajuïga, compta amb el suport de la Diputació de Girona, que n’ha subvencionat part del cost. Així doncs, dels 14.953,85 € que costarà la instal·lació de les plaques fotovoltaiques, la Diputació n’assumirà 11.215,38€. La subvenció forma part del programa Del pla a l’acció que la Diputació, a través del Servei de Medi Ambient, ofereix per finançar accions que millorin l’eficiència energètica i redueixin l’emissió de gasos amb efecte hivernacle.