S’inicien els treballs de manteniment de la franja de protecció d’incendis

30/04/2020

La Fundació ALTEM està desbrossant des de fa uns dies la franja perimetral de protecció del terme municipal de Vilajuïga, que permet protegir el poble en cas d’incendi forestal.

 

Ja fa dies que la Fundació ALTEM està realitzant les tasques anuals de manteniment de la franja de protecció d’incendis. Malgrat l’estat d’alarma en el que ens trobem des del passat mes de març, l’Ajuntament de Vilajuïga ha cregut necessari iniciar aquests treballs per tal de tenir a punt el perímetre de protecció del municipi quan arribi l’estiu.

El manteniment d’aquestes franges, de vint-i-cinc metres d’amplada, consisteix a netejar la vegetació seca i el sotabosc, la tala d’alguns arbres i la poda de les branques inferiors. D’aquesta manera es protegeix al poble de la propagació d’un incendi cap a l’interior dels nuclis urbans i urbanitzacions, alhora que protegeix els béns immobles. A Vilajuïga, la franja de protecció d’incendis té una superfície total de 17,17 hectàrees.

Aquests treballs que acaba d’iniciar ALTEM finalitzaran abans del 15 de juny, moment en què s’inicia un període de prohibició dels treballs forestals que generin restes vegetals degut a l’alt risc d’incendi forestal.

Els treballs de manteniment de les franges del municipi tenen un cost total de 9.849,51 €. Per fer front a les despeses, s'ha demanat una subvenció al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per un import de  7.897,87 € que en aquest moment no se sap si ha estat concedida.  

 

A continuació podeu consultar el plànol i el projecte executiu de la franja de protecció d’incendis de Vilajuïga: