Posada a punt de l’escola Santiago Ratés per a l’inici del nou curs

05/09/2022

En el marc de la renovació dels antics lavabos, aquest estiu l’Ajuntament ha canviat els situats a la planta inferior. També s’han fet petites reparacions i s’ha pintat les aules d’infantil, el vestíbul i la sala de mestres.

 

El curs escolar acaba de començar després d’un estiu en què, com ja és habitual, la brigada municipal s’ha ocupat de fer diverses reparacions i tasques de manteniment a l’escola Santiago Ratés. Enguany, d’entre totes les accions fetes destaca la renovació dels lavabos de la planta baixa, després que l’any passat ja es renovessin els de la planta superior i que, actualment, el Departament d’Educació estigui treballant en la renovació dels lavabos del pati.

Aquesta renovació se suma a la resta de petites tasques realitzades. La pintura de les aules d’infantil, el vestíbul principal, la sala de mestres i els despatxos ha requerit una feina important per part de l’Ajuntament. A banda, s’han reparat humitats, portes, aixetes i persianes, s’han canviat fluorescents, col·locat penjadors i protectors de porta i s’han netejat cortines i catifes.

La reforma de la cuina segueix avançant

El Departament d’Educació va iniciar les obres de reforma de la cuina de l’escola en finalitzar el curs escolar. Aquests treballs, que suposen un cost de 180.000 euros que assumeix íntegrament el Departament, suposen reordenar i ampliar amb 25 m2 la cuina i fer uns nous lavabos d’accés al pati.

En aquests moments, es preveu que les obres finalitzin a finals de setembre. Mentrestant, el servei de menjador, que comença avui dia 5 de setembre, es farà a través del càtering de la mateixa empresa que gestiona el menjador escolar, que és Fundesplai.

La construcció de l’àgora, pròximament

En el marc de la renovació del pati de l’escola que està fent l’AMPA de l’escola, l’Ajuntament de Vilajuïga s’ha compromès a construir una àgora –un amfiteatre a l’aire lliure– per a capacitat per a 100 infants. Aquesta, que es construirà en els propers mesos, se situarà en el pati gran, a la zona on es troben les cistelles de bàsquet, i permetrà fer tot tipus d’actes, representacions i fins i tot sessions lectives fora de l’aula.