La Diputació de Girona subvenciona amb més de 20.000 € actuacions sobre habitatge

12/01/2023

Aquest any ha aportat gairebé 8.000 € pel Punt d'Informació de l'Habitatge i més de 14.500 € per sufragar les inversions de l'habitatge per a ús social.

 

La Diputació de Girona ha subvencionat aquest 2022 diverses actuacions impulsades per la regidoria de Promoció Econòmica i Habitatge. En total, l'ens ha aportat 22.619 euros, que per una banda s'han destinat al Punt d'Informació de l'Habitatge (7949,70 €) i per altra banda a les inversions fetes en l'habitatge per a ús social (14.670 €).

Durant gran part del 2022, l’Ajuntament de Vilajuïga ha posat a disposició de tots els veïns i veïnes el Punt d’Informació de l’Habitatge (PIH), és a dir un servei gratuït de consulta sobre temes relacionats amb l’habitatge per les persones residents al poble. Es tracta d’un servei d’informació, assessorament i orientació sobre les polítiques d’habitatge del municipi, així com possibles ajuts promoguts per les diferents administracions públiques i sobre aspectes claus en el manteniment de l’edifici en termes d’eficiència energètica, consums o rehabilitacions, entre molts altres temes.

Pel que fa a l'habitatge per a ús social que es va començar a reformar el 2021, aquest any s'han fet actuacions per a canviar tancaments i millorar així l'eficiència energètica, s'ha fet un trasdossat per millorar l'aïllament tèrmic, s'ha renovat la instal·lació elèctrica de tot el pis, s'ha renovat la cuina substituïnt l'antic mobiliari i també s'hi ha instal·lat la pica, la vitroceràmica, la nevera i la caldera elèctrica. A més, s'han fet tasques de fusteria interior. Es preveu que aquest 2023 s'acabin els darrers treballs d'acondicionament del pis.