L’Ajuntament millora els espais de joc infantils

28/03/2023

A banda de la creació del nou parc de Francesc Macià i la renovació total del de Quermançó, l’Ajuntament també ha fet tasques de reparació i manteniment de la resta de parcs infantils de Vilajuïga.

Aquest mes de març s'ha creat un nou parc infantil a Vilajuïga. Aquest se situa a la zona verda compresa entre el carrer Francesc Macià i el carrer Albera, un espai que ha estat molts anys en desús i que en els darrers anys l’Ajuntament ha apostat per fer-ne el manteniment a l’espera de poder-lo adequar com a parc infantil. 

En aquests moments, ja s’han fet els fonaments de les estructures de joc que cal que s’assequin adequadament per garantir la seguretat dels usuaris. Un cop aquestes estiguin fixades, el nou parc infantil entrarà en funcionament. En total s’ha col·locat una estructura de tobogans i tubs i una piràmide amb un cost total de més de 17.000 euros. Pròximament l’Ajuntament hi instal·larà una taula de picnic i valorarà la col·locació de nous fanals. 

L’altre espai infantil que s’ha reformat íntegrament ha estat el situat al passeig de Quermançó. Creat ara fa més de 10 anys, presentava una forta degradació que calia solventar per seguir garantint la seguretat dels nens i nenes. És per això que l’Ajuntament ha optat per substituir l’estructura principal i la molla. També s’ha col·locat una nova taula de ping pong. El cost total d’aquest nou parc ascendeix a 12.800 euros i en un futur també caldrà canviar el terra de cautxú, amb un cost de 15.000 euros. 

L’Ajuntament ha optat per invertir en estructures de joc fetes amb un material 100% reciclat, semblant a la fusta però que garanteix menys manteniment. També és més resistent a la pluja i la humitat, no es podreix i no fa estelles, fet que millora la seguretat dels usuaris. A més, s’emmarca en l’aposta del consistori per la sostenibilitat. 

A banda de la creació del nou parc de Francesc Macià i la renovació total del de Quermançó, l’Ajuntament també ha fet tasques de reparació i manteniment de la resta de parcs infantils de Vilajuïga. S’ha actuat al que hi ha al costat del CAT, al de la font del Racó i al dels safreigs, repassant amb pintura protectora de fusta els diversos elements i canviant seients de gronxadors que s’havien fet malbé. Amb totes aquestes actuacions, l’Ajuntament ha fet una posada a punt de tots els espais de jocs infantils i ha obert un nou espai fins ara en desús.