L’Ajuntament engega un Estudi Local de l’Habitatge de Vilajuïga

30/09/2020

Aquest estudi requereix la participació del màxim nombre de veïns i veïnes i permetrà fer una diagnosi de la situació dels habitatges al poble, així com recomanar mesures i polítiques per millorar-la.

 

*NECESSITEM QUE PARTICIPEU DE L'ESTUDI: OMPLIU L'ENQUESTA (EN NOMÉS 2 MINUTS!)

L’Ajuntament de Vilajuïga, gràcies a una subvenció de la Diputació de Girona, engega un estudi que permetrà saber la situació dels habitatges al poble (l’estat de conservació, el manteniment, l’eficiència energètica, l’accés a l’habitatge pels joves...). A partir d’aquest estudi, es dissenyarà un full de ruta per millorar tots aquestes aspectes.

L’objectiu final també és incentivar, per part dels particulars i amb el recolzament de l’Ajuntament, que es prenguin mesures de manteniment, rehabilitació i estalvi energètic als habitatges del poble.

Com es farà?

El tècnic redactor d’aquest estudi visitarà diversos habitatges del poble per obtenir informació dels propietaris, sempre que aquests ho autoritzin prèviament. Durant la visita, aprofitarà per donar consells als veïns així com respondre els dubtes que tinguin sobre els habitatges. També indicarà si ha observat alguna patologia a vigilar o reparar, o com ho han de fer per millorar l’accessibilitat, sobretot per a gent gran o amb mobilitat reduïda.

Per últim també s’encarregarà d’informar als joves o a la gent que vol accedir a un habitatge quines opcions són més favorables, i sobre les ajudes que donen les administracions públiques per rehabilitar o millorar els habitatges.

Amb tota la informació que reculli, més les dades que l’Ajuntament facilitarà (llicències, obres/rehabilitacions fetes…), el tècnic podrà fer una diagnosi i definir unes estratègies i propostes per millorar la situació de l’habitatge al poble.

Per tal que coneixeu la persona que farà l’estudi i que, si voleu, passarà per casa vostra, us convoquem a la reunió informativa que es farà el dijous 8 d’octubre a les 19h a la Sala d’Actes del Centre Cívic (També es podrà seguir en directe pel Facebook)