L’Ajuntament de Vilajuïga instal·larà plaques solars d’ús compartit a l’escola

22/12/2022

Una cinquantena de veïns es podran beneficiar de l’energia que es produeixi. L’elecció dels beneficiats es farà tenint en compte les condicions econòmiques de les famílies.

 

L’Ajuntament de Vilajuïga ha aprovat, a través del ple municipal, el projecte executiu d’una instal·lació fotovoltaica que es col·locarà a la teulada de l’escola Santiago Ratés i permetrà avançar cap a l’autoconsum compartit.

D’aquesta manera, una cinquantena de veïns es podran beneficiar de l’energia que produeixin aquestes plaques solars. Els veïns interessats podran consumir electricitat procedent d’aquestes plaques sense necessitat d’haver de fer cap instal·lació a les seves llars. L’elecció dels beneficiats es farà amb unes bases i tenint en compte les condicions econòmiques dels residents. També està previst destinar part de l’energia produïda al Centre Cívic.

Serà una instal·lació de 96 mòduls fotovoltaics de 410 Wp de potència pic. A finals del 2020 l’Ajuntament ja va instal·lar plaques solars a l’ala de l’edifici sud, en total 24 panells, tots ells destinats al consum de l’edifici. Ara, agrupant les dues instal·lacions l’equipament tindrà una potència nominal total de 40 kW i una potència pic total de 50,04 kW.

Aquesta actuació per generar energia elèctrica representarà un cost de 44.819,87 €,  24.395€ dels quals subvencionats per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN). La resta del cost està previst assumir-lo amb fons propism tot i que s’intentarà suplementar-ho amb alguna altra subvenció.

L’Ajuntament de Vilajuïga segueix avançant en el desenvolupament de les energies renovables en els seus equipaments municipals, en aquest cas l’energia solar fotovoltaica per a l’autoconsum dels veïns i veïnes.