L’Ajuntament de Vilajuïga impulsa un grup de voluntariat per ajudar a persones vulnerables

17/03/2020

Des del consistori es fa una crida als veïns i veïnes que no formin part de col·lectius de risc perquè s’apuntin a la iniciativa. Totes les persones que vulguin participar-hi poden dirigir-se al Whatsapp Municipal (602 222 376).

En aquests dies de mesures tan extraordinàries davant l’epidèmia provocada pel coronavirus, l’Ajuntament de Vilajuïga, a partir de l’interès que diverses persones han mostrat, ha impulsat un grup de voluntariat per tal d’ajudar a les persones més vulnerables.

Aquest grup, fins al moment format per una desena de persones, s’ofereix per donar suport a aquella gent d’edat avançada que viu sola i/o es troba dins del col·lectiu de persones vulnerables. Davant d’això, aquests voluntaris pretenen cobrir diverses necessitats, com és la de realitzar la compra de productes alimentaris o farmacèutics. Dins del grup de voluntaris també es troba l’entitat animalista Lola, que s’ha sumat a la causa per tal de treure a passejar els gossos d’aquestes persones grans o de col·lectius vulnerables. El grup de voluntaris també vol donar un cop de mà a les persones que estan treballant intensament aquests dies per tal de cobrir els serveis bàsics, com poden ser comerciants d’alimentació o personal mèdic, entre d’altres.

Així doncs, l’Ajuntament ja s’ha posat en contacte telefònic amb aquelles persones grans del poble que per la seva avançada edat o per les seves patologies poden necessitar ajuda en aquests moments. Malgrat tot, també s’ha habilitat el número de telèfon 602 222 376 per atendre a aquestes persones en cas que ho necessitin. Alhora, agrairem que si es té coneixement d’algun veí o veïna que necessita ajuda, ho faci saber a l’Ajuntament per tal de coordinar al grup de voluntaris.

Per últim, des de l’Ajuntament es vol fer una crida a totes les persones amb ganes de col·laborar –absteniu-vos si sou col·lectiu de risc– per tal de donar un cop de mà en aquests moments d’emergència sanitària. Totes les persones que vulguin apuntar-se a aquesta iniciativa poden dirigir-se al Whatsapp Municipal (602 222 376).