L’Ajuntament de Vilajuïga bonifica l’IBI per la instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum

10/01/2022

Els habitatges que col·loquin plaques per a l'autoconsum aquest 2022 es beneficiaran d'una rebaixa del 30% de l'IBI de l'immoble pels propers 3 anys.

 

Vilajuïga compta des d’aquest 2022 amb una nova bonificació per a incentivar la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Així doncs, tots els habitatges que vulguin col·locar plaques solars per a l’autoconsum aquest any es podran beneficiar d’un 30% de rebaixa sobre l’IBI de l’immoble pels propers 3 anys.

El ple municipal va aprovar aquesta modificació de les ordenances fiscals que ha entrat en vigor amb l’inici de l’any nou. La bonificació serà efectiva sempre que els propietaris la sol·licitin a l’inici de les obres i pels pròxims 3 anys a partir de la instal·lació de les plaques.

Per completar la sol·licitud s’haurà d’aportar un certificat signat per un tècnic competent, en el qual s’especifiqui que la instal·lació tingui com a mínim una producció elèctrica per autoconsum del 30% de la despesa energètica anual de l’habitatge on estigui instal·lada, o de tots els habitatges si es tracta d’una instal·lació comunitària.