L’Ajuntament de Vilajuïga autoritza el desplegament de fibra òptica per part d’ADAMO

11/02/2020

Els Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Vilajuïga han donat el vistiplau perquè l’empresa de telecomunicacions ADAMO iniciï el desplegament de fibra òptica a Vilajuïga. Aquesta llicència, amb la corresponent

 

Els Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Vilajuïga han donat el vistiplau perquè l’empresa de telecomunicacions ADAMO iniciï el desplegament de fibra òptica a Vilajuïga. Aquesta llicència, amb la corresponent signatura per decret d’alcaldia de l’alcalde, Xavier Llorente, s’ha fet afectiva aquest dimarts, 11 de febrer, pel que l’empresa ha començat avui mateix els treballs de desplegament.

En les properes setmanes, ADAMO farà una reunió pública a la que convidarà a tots els veïns i veïnes del municipi per tal d’informar dels seus serveis i de les previsions del desplegament. Amb tot, l’empresa calcula que amb tres mesos podrà oferir el servei de fibra a Vilajuïga.

La llicència contempla que l’estesa es faci de forma soterrada en tots els casos que sigui possible, i que l’empresa responsable demani autorització als veïns si ha de realitzar afectacions sobre la façana.

Pel que fa a Telefònica, va presentar el pla de desplegament l’estiu del 2018 i se li va donar la corresponent llicència amb l’informe favorable dels Serveis Tècnics de l’Ajuntament. Tot i així, segons reunions mantingudes entre l’actual Equip de Govern i l’empresa, a hores d’ara segueixen pendents d’un permís del Ministeri de Foment per tal de fer arribar la fibra per la carretera N-260 i no garanteixen cap data per iniciar el desplegament.