L’Ajuntament de Vilajuïga arriba a un preacord amb la Cursa de Muntanya ENTRE CASTELLS

18/12/2019

El conveni premetrà donar solidesa a l’esdeveniment, que es referma com una de les proves més importants en el calendari català de curses de muntanya i un referent en la promoció dels esports outdoor amb la 5à edició la Fira de Muntanya.

Vilajuïga ja es prepara per acollir el proper mes de març la 7a edició de la Cursa de Muntanya ENTRE CASTELLS – CITROËN INTERFREN. Enguany tindrà lloc els dies 13, 14 i 15 de març i les inscripcions per a participar-hi estan a punt d’obrir-se. El Grup Excursionista Capgirell de Vilajuïga, els organitzadors de l’esdeveniment, ja estan preparant totes les novetats per aquesta nova edició, la qual compta per primera vegada amb un conveni amb l’Ajuntament de Vilajuïga per donar solidesa a aquest cap de setmana esportiu.

Preacord amb l’Ajuntament de Vilajuïga

L’Ajuntament de Vilajuïga, i en concret l’Àrea de Promoció Econòmica, té com un dels objectius aprofitar els diversos esdeveniments que se celebren amb èxit al poble i que tenen en compte el turisme de natura, perquè el poble i els seus comerços se’n puguin beneficiar econòmicament, així com potenciar entre la població la pràctica de l’esport.

Davant d’aquest esdeveniment que porta des de fa 6 edicions cada vegada més persones a visitar el municipi –en la darrera edició en van ser més de 2.500 entre participants, acompanyants i visitants a la Fira de Muntanya i Esports d’Aventura– l’equip de govern va posar sobre la taula l’interès per arribar a un acord amb el club organitzador per unir esforços per fer, encara més gran aquesta cursa.

És per això que l’Ajuntament de Vilajuïga i el Grup Excursionista Capgirell de Vilajuïga han arribat a un preacord  -que es materialitzarà en forma de conveni en les pròximes setmanes davant l’actual mancança d’un secretari municipal– perquè l’esdeveniment, així com la Fira de Muntanya i Esports d’Aventura segueixin realitzant-se al municipi, per tal que els comerços i empreses en treguin el màxim profit, i per col·laborar tots plegats en la promoció de l’esdeveniment.

Per la regidora de Promoció Econòmica, Paula Pairó, aquest és un “pas molt important pel poble”. “Volem que el municipi conegui a fons la cursa i s’hi impliqui, alhora que els comerços i les empreses en puguin treure el màxim profit”. Per Vilajuïga, un petit municipi de 1.200 habitants, “cal aprofitar un esdeveniment que en tant sols un cap de setmana porta més de 2.000 visitants per tal de promocionar-nos i posar sobre la taula tots els atractius que ens ofereix el nostre entorn”, afirma la regidora.

Obertura de les inscripcions i bonificacions

Totes les persones interessades a inscriure’s a la nova edició d’ENTRE CASTELLS podran fer-ho a partir d’aquest divendres, 20 de desembre a les 8 del vespre a través del web de la cursa http://entrecastells.cat/. A més, l’equip d’ENTRE CASTELLS, coincidint amb aquestes festes, proposa que tots els interessats puguin beneficiar-se d’un descompte de fins un 25% en la inscripció si la realitzen abans del 31 de desembre. D’aquesta manera, la participació en aquest esdeveniment de muntanya pot ser un bon regal per aquestes festes.

7a edició de l’ENTRE CASTELLS i 5a de la Fira de Muntanya i Esports d’Aventura

Amb l’arribada de la 7a edició, i després d’aconseguir consolidar-se com una de les proves més importants en el calendari català de curses de muntanya, l’ENTRE CASTELLS es referma com un esdeveniment referent en la promoció dels esports outdoor gràcies a la celebració de la 5a edició de la Fira de Muntanya i Esports d’Aventura.

Així, gràcies a totes les modalitats que acull la cursa cada any –Trail 30km, Express 20km, Sprint 10km, Kids, BTT i Vertical–, així com la celebració de la Fira i de les diverses activitats complementàries com xerrades, tallers i presentacions, l’ENTRE CASTELLS ha esdevingut una proposta única per gaudir de la pràctica de l’esport enmig del Cap de Creus al llarg d’un cap de setmana.