L’Ajuntament de Vilajuïga aconsegueix una inversió de 3 milions a l’estació de tren

02/04/2023

ADIF ha confirmat que, gràcies a una subvenció europea, millorarà l’accessibilitat i seguretat de l’estació de Vilajuïga abans d’acabar el 2024.

L’estació de tren de Vilajuïga rebrà una inversió de 3 milions d’euros per part d’ADIF abans d’acabar el 2024. Així ho ha confirmat l’entitat ferroviària a l’Ajuntament de Vilajuïga després que aquest demanés reiteradament en els darrers anys millores per l’estació.

Aquesta inversió que assumirà íntegrament ADIF, està lligada a una subvenció europea de millora de l’accessibilitat de les estacions de tren. Per aquest motiu, els terminis fixen com a data límit per acabar les obres el 2024. En aquests moments es troben enmig de la redacció del projecte i a principis de 2024 s’ha d’haver licitat l’obra.

La proposta gira al voltant de la millora de l’accessibilitat, per la qual cosa es construirà un pas elevat i dos ascensors a banda i banda de les andanes. A més, s’allargarà l’andana fins als 210 metres per a poder garantir la parada de nous trens i també s’hi instal·laran càmeres de videovigilància. A banda d’aquesta inversió, en el proper any ADIF també farà tasques de millora de les catenàries i dels sistemes de seguretat.

L’anunci d’aquesta inversió arriba després que l’Ajuntament de Vilajuïga insistís per diverses vies que calia fer millores a l’estació ja fos a través d’instàncies a ADIF com a través del subdelegat del Govern espanyol a Girona. Va ser aquest últim qui va facilitar el contacte entre ambdues parts. Malgrat l’alegria per l’arribada d’aquesta inversió, des del consistori se seguirà treballant per millorar la línia i exigint que es garanteixi la continuïtat del servei de viatgers.

Propostes per solucionar l’accés des de l’N260 al veïnat de Dalt

En aquests darrers mesos, l’Ajuntament també ha aconseguit parlar amb enginyers del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per tal de reclamar una solució a l’accés al poble pel veïnat de Dalt, una cruïlla que actualment fa perillosa l’entrada al poble des de Llançà.

En aquesta reunió, el ministeri va presentar una solució que, malgrat no tenir assignació pressupostària, i per tant, no estar prevista pels propers anys, sí que obre la possibilitat de restablir la seguretat viària en un futur.