L’Ajuntament avança en el pla de xoc per millorar la neteja dels carrers

17/06/2020

Pels mesos que falten per acabar el 2020, s’han contractat els serveis de dues empreses de neteja (una mecanitzada i l’altra manual) que s’ocuparan de la neteja i desinfecció dels carrers per un import de 3.700 euros.

 

L’Ajuntament de Vilajuïga continua avançant en el pla de xoc de millora de la neteja viària i acaba de contractar el servei de dues empreses. En aquest sentit, s’ha decidit que l’empresa Transports i Ecoserveis Geli S.L. s’ocupi de la zona central del municipi i del veïnat de dalt de forma mecanitzada (amb una màquina acompanyada d’operaris amb un bufador), i que la Fundació Privada ALTEM s’ocupi dels carrers i les places de la resta del poble de forma manual –sobretot de les zones de més difícil accés per un vehicle mecanitzat–. Aquests treballs de neteja viària s’alternaran amb les tasques que realitza regularment la Brigada Municipal.

Aquesta decisió s’ha pres després de comprovar, durant la primera meitat de l’any, l’efectivitat dels treballs realitzats per les dues empreses per diversos carrers del municipi. Per organitzar la neteja, s’ha dividit el poble en 6 zones i s’ha organitzat la neteja dels propers mesos abans de finalitzar el 2020.

Els contractes se sumen a la compra de material per escombrar i recollir que es va fer el passat mes de juliol en comprovar que la Brigada Municipal no disposava d’aquest material.

Alhora, des de l’Ajuntament es vol fer una crida a la població per recordar que mantenir nets els carrers és responsabilitat de tothom, pel que la col·laboració ciutadana és indispensable. És per això que es demana utilitzar les papereres, recollir els excrements de les vostres mascotes, no tirar les burilles a terra i fer un bon ús del Punt d’Emergència de la Deixalleria Municipal.