L’Ajuntament arriba a un acord per la compra de l’aparcament del CAT

30/03/2023

L’espai, que actualment ja s’utilitza com a aparcament, es troba en un terreny privat i per tant, subjecte a poder poder-lo destinar a altres usos que el propietari requerís. 

L’Equip de Govern de Vilajuïga ha arribat a un acord amb la persona propietària del terreny adjacent a l’equipament del CAT per a la seva compra. L’espai, que actualment ja s’utilitza com a aparcament, es troba en un terreny privat i per tant, subjecte a poder poder-lo destinar a altres usos que el propietari requerís. 

Davant d’aquesta incertesa, i de la consideració per part de l’Ajuntament com a espai estratègic per a ubicar-hi un aparcament, s’ha decidit procedir a la seva compra. Després de molts de mesos de negociacions, finalment la persona propietària ha accedit a la venda del terreny. La compra encara no s’ha formalitzat, però sí que s’han iniciat els tràmits per fer-ho: el ple municipal va aprovar el mes de desembre una modificació del POUM per possibilitar l’espai com a aparcament. 

La decisió de la compra també està recolzada pel Pla de Mobilitat Sostenible que l’Ajuntament de Vilajuïga va elaborar el 2021. En ell s’hi indica que la futura ubicació de la seu del Parc Natural del Cap de Creus al CAT, fet que pot atraure visitants forans, fa que requereixi d’un espai d’aparcament alhora útil pels mateixos veïns i veïnes del poble. També és una oportunitat per reformar la imatge d’entrada del poble i millorar la connectivitat amb l’estació de tren