Ja es coneixen les 11 propostes que es votaran a la fase final dels Pressupostos Participatius!

19/11/2021

Els veïns i veïnes que van participar en l’acte de priorització, que va tenir lloc el 18 de novembre, van escollir quines havien de ser aquestes propostes.

 

La primera edició dels Pressupostos Participatius de Vilajuïga arriba a la seva fase final amb 11 propostes entre les que escollir la guanyadora. Aquestes 11 les han seleccionat els veïns i veïnes que han participat en la sessió de priorització, que ha tingut lloc el 18 de novembre a la Sala d’Actes.

Les propostes que passen a la fase final són aquestes:

· Reformar el pont d’accés als safareigs i millorar-ne la seguretat

· Instal·lació de senyals de benvinguda donant visibilitat al nom del poble

· Adequació de la part baixa de la carretera de Sant Pere de Rodes (des de la Masia fins a la plaça de la Sardana) amb voreres de plataforma única

· Ampliar la cuina del Centre Cívic

· Reparar voreres del municipi tenint en compte les que estan més deteriorades i les que limiten l’accessibilitat

· Comprar un equip de so

· Adequació de la zona dels safareigs

· Il·luminar el passatge de Jaume I i col·locar-hi bancs

· Enderrocar el mur d’accés a l’Ajuntament (el que compta amb una reixa de ferro i el lateral) per habilitar un nou espai amb ombra per a fer-hi activitats diverses. També instal·lar-hi bancs i papereres.

· Plantació d’arbres i enjardinat de la plaça 11 de setembre afavorint l’ombreig de forma natural

· Comprar un escenari mòbil

Encara que, en un principi, s’havien d’escollir 10 propostes, l’empat entre la desena i l’onzena ha fet que finalment en siguin 11.

Fase de votació

Després d’escollir les 11 propostes que han de passar a votació, ara s’engega un període en el qual els tècnics municipals hauran de revisar i quantificar el cost de cadascuna d’aquestes.

 Un cop fet aquest treball, s’iniciarà una campanya informativa per la votació dels Pressupostos Participatius. Està previst que durant el mes de desembre se celebri la votació, en la que podran participar les persones empadronades al poble majors de 16 anys.

Més informació sobre els Pressupostos Participatius aquí