Finalitzen les obres per adaptar l’Escola Santiago Ratés de Vilajuïga a les necessitats del nou curs

10/09/2020

Les tasques, realitzades durant aquest estiu per part de la Brigada Municipal de l’Ajuntament, han consistit a adaptar l’escola pel nou curs marcat per la pandèmia. També s’ha fet feina de manteniment a la Llar d’Infants Municipal Els Nins.

 

La Brigada Municipal de l’Ajuntament de Vilajuïga ha treballat durant els mesos de juliol i agost en diverses tasques de manteniment per adaptar l’Escola Santiago Ratés a les necessitats expresses per aquest nou curs que està a punt de començar.

Entre les obres més destacades es troben les reformes de dues aules per fer-ne una de dimensions més grans, la instal·lació elèctrica per la nova aula d’informàtica i el nou portal d’accés pel pati de l’escola.

Aquesta última obra, que permetrà que l’entrada i sortida de l’escola es pugui fer separant diversos grups i evitant aglomeracions, és una de les obres llargament reivindicades tant per l’associació de mares i pares com per l’escola. Alhora, per l’Ajuntament és una aposta per millorar la seguretat dels infants, ja que el nou accés es realitza per un carrer on no hi ha circulació rodada.

A banda d’aquestes obres més grans, també s’han realitzat diverses tasques de manteniment com són les de repassar i reparar portes, finestres, llums, radiadors i lavabos, el repintat de parets i la col·locació de cortines. L’AMPA de l’escola també s’ha implicat en el manteniment del pati repassant i pintant taules i bancs, així com pintant a terra diversos jocs, com un tres en ratlla o una xarranca.

Un cop s’iniciï el curs, la Brigada finalitzarà algunes feines exteriors que han quedat pendents com el repintat de la paret que dóna al carrer Sant Sebastià i la disminució de la rampa de la porta de la cuina.

L’Ajuntament de Vilajuïga i el de Pedret i Marzà van signar a principis d’aquest any un conveni que acorda que ambdós municipis es faran càrrec de les despeses de l’escola, en la qual assisteixen alumnes dels dos pobles. Així doncs, aquestes obres i manteniments es pagaran, de forma proporcional, per part dels dos consistoris.

Pel que fa a la Llar d’Infants Municipal Els Nins, durant l’estiu també s’han fet tasques de manteniment. Pròximament es procedirà a refer la paret del pati que està molt malmesa i repintar-la. Durant aquest període previ a l’obertura de la llar, l’Ajuntament també s’ha fet càrrec de l’estructura organitzativa i el material per fer front a la Covid-19, ja que el centre es troba enmig d’un procés selectiu per cobrir la plaça de Director/a.