Finalitza la neteja de la franja de protecció d’incendis

27/04/2021

La Fundació ALTEM ha finalitzat aquesta setmana el desbrossament de la franja perimetral de protecció del terme municipal de Vilajuïga, que permet protegir el poble en cas d’incendi forestal.

 

L’Ajuntament de Vilajuïga continua amb l’aposta per protegir el municipi dels incendis forestals amb el manteniment de la franja de protecció d’incendis, enguany encarregada a la Fundació ALTEM.

Les tasques de neteja d’aquestes franges, de vint-i-cinc metres d’amplada, consisteix a desbrossar la vegetació seca i el sotabosc, talar alguns arbres i podar les branques inferiors. D’aquesta manera es protegeix al poble de la propagació d’un incendi cap a l’interior dels nuclis urbans i urbanitzacions, alhora que protegeix els béns immobles. A Vilajuïga, la franja de protecció d’incendis té una superfície total de 17,17 hectàrees.

Enguany els treballs de manteniment de les franges del municipi tenen un cost total de 7.528,64 €, que representen la neteja de 2/3 del total del límit delimitat, fent especial èmfasi en la zona nord del municipi, que presenta més perill en cas d’incendis, habitualment afavorits per la força del vent de component nord.

A continuació podeu consultar el plànol i el projecte executiu de la franja de protecció d’incendis de Vilajuïga: