ELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS PASSEN A LA SEGÜENT FASE AMB 17 PROPOSTES VÀLIDES

24/11/2023

El 14 de desembre se celebrarà una trobada oberta en la que els veïns i veïnes decidiran quines són les 10 propostes més prioritàries.

El 14 de desembre se celebrarà una trobada oberta en la que els veïns i veïnes decidiran quines són les 10 propostes més prioritàries.

L’Ajuntament de Vilajuïga ha finalitzat la revisió tècnica de totes les propostes que es van presentar als Pressupostos Participatius 2023. En aquest cas se n’han validat 17, que ara els veïns i veïnes hauran d’examinar i llistar per ordre de prioritat. El dijous 14 de desembre es farà una trobada en la que es decidiran les 10 propostes més prioritàries, que seran les que passaran a votació final.

La segona edició dels Pressupostos Participatius va rebre un total de 58 propostes, algunes d’elles repetides.

Després de la revisió per part dels tècnics municipals, l’Ajuntament ha elaborat un document en el que es recullen totes les propostes acceptades i desestimades, i el motiu pel qual han estat desestimades. Aquest document es pot consultar aquí.

Les propostes havien de complir uns criteris bàsics: havien de ser inversions o actuacions d’interès públic, no representar un cost extra de manteniment i no suposar la contractació de nou personal; respondre a una necessitat concreta; ser actuacions de competència municipal; i no ser subvencions i/o ajuts a entitats o col·lectius. Les que no compleixen aquests requisits han quedat descartades.

 

Fase de votació

Un cop finalitzi l’acte per decidir les actuacions prioritàries, els tècnics municipals revisaran cada proposta i en faran una estimació del cost. Durant el desembre es realitzarà la votació final, en la que estan cridats a participar tots els veïns i veïnes empadronats, majors de 16 anys.