El 25 de març, vine a participar a la festa del tren transfronterer!

24/03/2023

Se celebrarà el 25 de març a la Sala d'Actes del Centre Cívic de Vilajuïga. La festa ve farcida de diverses activitats i d'un dinar de germanor.

La festa començarà ben d’hora, a les 9.30 h, amb l’obertura de l’exposició El Transport Públic et dona més, i amb el taller d’eficiència energètica. A partir d’aquesta hora, també podreu passar a validar la vostra inscripció, la qual vindrà acompanyada d’un petit obsequi.

A les 10.30 h obriran la jornada Adrià Ramirez, president de la PTP; Christian Perrot, de FNAUT Occitània; i Xavier Llorente Cabratosa, Alcalde de Vilajuïga

A continuació tindrà lloc un cicle de cinc ponències:

  • “Els serveis transfronterers: ahir avui i demà” a càrrec de Joan Carles Salmerón, Terminus CET
  • “L’estació urbana de Figueres: peça clau a la línia de Portbou” a càrrec de Pep Gou, IAEDEN-Salvem l’Empordà.
  • “Intermodalitat dolça a la costa de l’Albera” François Schneider, Associació dels Usuaris del Tren Perpinyà Portbou
  • “Experiències d’explotació ferroviària transfronterera” a càrrec de Daniel Pi, PTP
  • “Demà, el tren a l’orient del Pirineu” a càrrec d’Enric Balaguer, Trainentêt
  • “Nous projectes ferroviaris a la demarcació de Girona” a càrrec d’Estefania Molina, Comissió Tren-Tram Costa Brava

Es farà un dinar de germanor (llista d’espera! HEM ARRIBAT AL MÀXIM DE PLACES). El dinar comptarà amb places limitades, per tant s’adjudicaran a partir de la recepció del pagament per tal de garantir-ne l’assistència. El dinar té un cost de 16€ per persona, el qual es pot pagar per transferència bancària (número de compte disponible al formulari). La inscripció al dinar no es farà efectiva fins que s’hagi efectuat la transferència bancària.

 

Visita tècnica al túnel del Pertús - PLACES TANCADES, LLISTA D'ESPERA OBERTA
 

Visitarem les instal·lacions de LFP Perthus, empresa que s’encarrega de l’operació i el manteniment del tram transfronterer de trens d’alta velocitat entre Figueres i El Voló, incloent el túnel del Pertús. Desplaçament en autobús i visita de la Base de Manteniment de Llers, i del centre tècnic situat a la localitat rossellonesa d’Albères. Les places per aquesta visita són molt limitades, pel que és imprescindible realitzar inscripció prèvia. De tornada, l’autobús farà parada a Figueres i Vilajuïga.