Comencen les obres de remodelació de l'enllumenat de part del municipi

30/09/2021

Aquests treballs, valorats en 89.000 euros, permetran canviar diversos fanals antics, retirar cablejat en mal estat i col·locar noves llumeneres en espais actualment foscos.

 

Aquesta setmana han començat les obres de remodelació de l’enllumenat d’alguns sectors del nostre poble. Concretament, aquestes obres afecten el sector nord, est i part de l’oest del nucli de Vilajuïga. Amb aquesta acció, l'Ajuntament posarà remei a l’estat deficient de l’enllumenat en diverses zones del poble i, a més, s'il·luminaran d’altres que s’havien detectat com a punts excessivament foscos.

Els carrers afectats són: Pompeu Fabra, Narcís Monturiol, el passeig de Lluís Companys, el carrer del Call, el passeig de Pau, Mendizábal, Oidium, el Racó del Puig, el carrer de Colom, la plaça de Bòsnia, el carrer de les Aigües, el carrer del Tord, del Senglar, del Llop i de Montera; el raval Palmer; els carrers de l’Olivera, l’Ametller, el Romaní, el Bruc, la Rosa i el Pou; així com també la carretera de Sant Pere de Rodes.

Amb aquestes obres se substituiran les llumeneres actuals, s’estendrà el cablejat elèctric —en algunes zones se soterrarà i, en d’altres, anirà a través de les façanes— i es col·locaran nous punts de llum en diverses zones del poble. Els nous llums que s’instal·laran seran de tipus LED i es retirarà el cablejat més antic, que en alguns punts presenta deficiències molt notables.

Està previst que aquestes obres de remodelació tinguin una durada aproximada de 2 mesos, tot i que, en cas que hi hagi inclemències meteorològiques, es podria superar aquest termini. Puntualment, es poden produir afectacions al trànsit rodat en algunes de les zones afectades: en cas que això passi, se senyalitzarà degudament i s’informarà a través dels canals oficials de l’Ajuntament de Vilajuïga (les xarxes socials i el Whatsapp municipal, al qual us podeu subscriure gratuïtament enviant ‘alta’ al 602 222 376).

Des de l’Ajuntament demanem paciència als veïns dels carrers afectats i els agraïm la comprensió, atès que es tracta d’una obra que contribuirà a millorar l’aspecte i la seguretat en els nostres carrers.