Arriba el Carnaval de Vilajuïga 2020, el primer de l’Empordà!

31/01/2020

Vilajuïga es prepara per celebrar el Carnaval el proper cap de setmana del 15 i 16 de febrer. Enguany, aquesta festivitat marcarà l’inici dels carnavals a la comarca amb una programació que inclou activitats per a totes les edats.

 

El Carnaval començarà dissabte, amb el correbars i la posterior festa que han organitzat els joves sota el nom de Bordegassos de Vilajuïga (consulteu tots els dubtes sobre aquesta festa en el següent enllaç). L’activitat començarà a les 18.30h al CAT, on es repartiran els gots i els tiquets per participar en el correbars. Els tiquets caldrà comprar-los prèviament a les oficines municipals de l’Ajuntament o a Ca la Rosor. Cada tiquet costarà 12 € i inclou 8 cerveses i sopar.

El correbars consistirà en un recorregut pels bars del municipi i alguns punts que gestionaran els propis joves –que inclou el Tali, el Sant Pere de Rodes, Ca la Rosor, la Pujada, Centre Cívic i Font del Raó, a més a més d’un punt de menjar a càrrec de Pizza Nobli–. Tothom podrà participar en el correbars, tingui tiquet o no. El tiquet únicament inclou les 8 cerveses pels bars anteriorment esmentats i el sopar. Una xaranga acompanyarà durant tota la cercavila als participants fins a arribar al Pavelló, on continuarà la festa.

Un cop al pavelló, els joves han organitzat un sopar amb botifarres –també hi haurà opció vegetariana per a qui ho prefereixi–, i un concurs de disfresses en què es premiarà a la més original. A partir de les 23h, la festa continuarà amb els concerts de Wasa Corporation i DJ Xevi. 

L’endemà diumenge, 16 de febrer, el carnaval començarà amb una rua pels carrers del municipi que sortirà a les 12h de la plaça Major fins al Pavelló. Allà hi haurà vermut amb DJ JP i a les 14h començarà la tradicional fideuà, a la que les entitats que hi participin amb els seus socis tindran el dinar gratis. Els tiquets pel dinar es poden adquirir a les oficines municipals de l’Ajuntament per un preu de 4€ pels adults empadronats (pels menors de 12 anys empadronats serà gratis) i 7€ pels adults no empadronats (4€ pels menors de 12 anys no empadronats). Tothom qui hi participi cal que porti plat, got i coberts.

En acabar el dinar, començarà un concurs de disfresses amb DJ JP i a les 18h hi haurà ball de carnaval amb Els Elegants, el qual anirà a càrrec dels Amics del Ball.