Viure Vilajuïga: el nostre millor desig per aquest Nadal - Desembre 2021

17/12/2021

 

L’arribada del Nadal marca el tancament del segon any complet amb l’Assemblea per Vilajuïga al govern municipal. Està sent una experiència apassionant, que comporta una càrrega de treball molt gran, però que ens està retornant grans quotes de satisfacció en veure com, mica en mica, Vilajuïga camina cap a la transformació que volem fer efectiva. Sí, indubtablement: Vilajuïga funciona millor avui que tres anys enrere. El nostre poble millora, avança i volem que ho segueixi fent en els propers anys.

La prova és el contingut d’aquest butlletí, el de les anteriors edicions, les informacions que s’envien pel Whatsapp municipal i que es pengen a les xarxes socials o les explicacions de l’equip de govern als plenaris i a les trobades ciutadanes. No cal fer ara una llarga enumeració de la feina feta pel govern municipal, perquè més enllà de tots aquests mitjans, també és palpable a peu de carrer o conversant amb bona part dels veïns de la nostra vila.

En l’anterior edició de ‘La Veu’, els grups municipals de l’oposició criticaven algunes de les decisions del govern municipal. Però la política no es fa tan sols de portes endins de l’Ajuntament: es fa també de portes enfora. De fet, es fa en bona part de portes enfora. I aquesta és una de les virtuts fonamentals que té l’Assemblea per Vilajuïga. Mentre quel’Assemblea sempre hi és representada, sovint costa de veure la participació de representants d’ERC i PSC a la vida social i cultural de Vilajuïga. Una circumstància que lamentem, que ens desagrada i que voldríem que canviés. Perquè viure el poble i formar part de la seva vida quotidiana, en qualsevol de les seves múltiples vessants, és un ingredient imprescindible per a governar-lo com toca. En les darreres setmanes, és un goig per a tots els vilajuïguencs veure com el Centre Cívic és un autèntic pulmó per a la vida social del nostre poble, amb desenes d’activitats; com la gent gran ha pogut aproximar-se de nou a l’antiga normalitat amb la recuperació del Casal; o com la comunitat educativa prepara, il·lusionada, el 50è aniversari de l’escola Santiago Ratés.

Com dèiem, és una veritable llàstima que les formacions de l’oposició brillin per la seva absència en la vida social, cultural o esportiva al nostre municipi, entre altres coses perquè demostra el seudesinterès quan no són al govern o quan no estem en campanya electoral. Amb tota la modèstia del món, però també amb tota la fermesa, els animem a participar més de tot el que es fa a Vilajuïga, que és molt.

Viure Vilajuïga permet també conèixer les demandes de la seva gent, de la nostra gent. I una de les principals és l’exigència de millores a la connexió ferroviària del nostre municipi. És per aquest motiu que l’Assemblea per Vilajuïga s’ha posat al costat d’un grup de ciutadans que, inquiets per la situació de l’estació de tren al nostre poble, han començat a organitzar-se per fer accions per exigir una millora en aquesta infraestructura: qui vulgui unir-s’hi, pot fer-ho dirigint-se a vilajuigaparticipa@gmail.com. Sempre serem al costat de les reivindicacions justes i que ajudin a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes.

En definitiva, doncs, en aquest darrer article de l’any, volem convidar tothom, sense excepció, a viure intensament Vilajuïga, ara que el seu dia a dia social, cultural i esportiu es troba en un moment d’esplendor. Vilajuïga es viu als carrers: així és com fem poble i teixim comunitat entre tots els veïns i veïnes. Aquest és, ara que s’acosta Nadal, el nostre millor desig per a tots els vilajuïguencs i vilajuïguenques.

Bones festes, bon any 2022 i visca Vilajuïga!