Valoració pressupost 2022 - ERC Març 2022

08/03/2022

Tots recordarem com el govern d’Assemblea, quan estava a l’oposició, any rere any, ens demanava abaixar el pressupost perquè estava “inflat”.

També demanaven un Pla d’Ajust, per fer un control de les despeses.

Segons ells, si ho haguéssim fet, podríem haver abaixat encara més l’IBI.

Bé, el que ens pensàvem tots, és que ells sí que ho farien. (Tenint en compte que el nostre govern, es va fer càrrec del deute principal, i durant els quatre anys següents 2019-2023, es podria liquidar la resta sense problemes.

Sempre varen criticar la nostra gestió i mai van ser comprensius a davant de la delicada situación econòmica que ens vàrem trobar!! Només crítica i més crítica! Per tant, el que esperàvem era que només entrar,a baixarien el pressupost (“inflat”), farien el Pla d’Ajust i abaixarien l’IBI fins al màxim permès. I és el que els veïns de Vilajuïga, molts ho esperaven!

Però de tot això res de res! Al segon any van abaixar un xic l’IBI, i amb això ja han complert!!

No volem frivolitzar amb l’IBI, perquè són els principals ingressos de l’Ajuntament. Però si durant uns anys vàrem demanar un esforç econòmic als veïns i veïnes del nostre poble, ja és hora de compensar-los.

Mireu l’evolució dels pressupostos:

Any 2019            Govern ERC + Junts de Vilajuïga                            1.025.937,74 €

Any 2020            Govern Assemblea per Vilajuïga                           1.095,486,00 €

Any 2021            Govern Assemblea per Vilajuïga                           1.075.720,00 €

Any 2022            Govern Assemblea per Vilajuïga                           1.017,389,04 €

Com veieu, aques tany, ha sigut el primer pressupost 8.000 € mé sbaix que el nostre. Queda més que demostrat que el pressupost mai va estar inflat.

Sobre el Pla d’Ajust, segur que el fan, “internament”, igual que nosaltres. Però això llavors no valia!!

I el pressupost presentat tindrà moltes modificacions, perquè es cobraran subvencions, es faran obres i, per tant, caldrà fer modificacions de crèdits! Una pràctica totalment normal i necessària, però que ells quan estaven a l’oposició ens criticaven quan ho fèiem nosaltres. El qualificatiu més suau que ens deien era “desorganitzats”!! Però ells cada any han fet modificacions de crèdits!! En fi…Govern d’Assemblea, teniu la nostra comprensió!

Segurament aquest any liquidaran el deute dels préstecs que queden pendent, perquè tenen els diners...Però creiem que no cal avançar-los!

Nosaltres amb aquests diners hauríem abaixat l’IBI!!