VALORACIÓ PRESSUPOST 2021 - Març 2021

30/04/2021
Esquerra Republicana

Durant el mandat anterior, quatre anys consecutius, el govern d’Assemblea per Vilajuïga, quan estava a l’oposició, va ser molt crític amb tot, però especialmente amb el pressupost anual.

Tots recordarem que exigien un Pla d’Ajust i quan es referien a un “pla d’ajust”, era fer un control de despeses, amb la finalitat d’abaixar el pressupost, perquè ells consideraven que estava “inflat” i així abaixar impostos.

La situación econòmica era molt diferent i ens vàrem ajustar al màxim, intentant sempre cobrir els serveis essencials i bàsics, tot i el gran endeutament que hi havia en aquells moments, és a dir, més del doble del que hi ha ara.

La nostra sorpresa és des que Assemblea entra a govern, han tingut l’oportunitat de fer dos pressupostos i són incapaços d’abaixar-lo. Mireu:

Pressupost   2019              ERC+Junts per Vilajuïga                1.025.937,74 €

Pressupost   2020              Assemblea per Vilajuïga               1.095.486,00 €

Pressupost   2021              Assemblea per Vilajuïga               1.075.720,00 €

Tenen més ajudes que mai! Exemples: L’Ajuntament de Pedret i Marzà col·labora amb el 50% de les despeses de l’escola Santiago Ratés.

Aigües de Vilajuïga, col·labora amb 14.437,50 €, per participar en el manteniment i millora de les condicions del servei de la Llar d’Infants…

Parlant de la Llar d’Infants. També any rere any, ens reclamaven unes beques per les famílies que econòmicament no es podien permetre la despesa del servei de la llar. Nosaltres, dèiem que no ho podíem oferir, perquè és un servei deficitari, però que si hi havia una família que necessitava el servei, només ho havia de comunicar a Serveis Socials, i l’Ajuntament assumiria el cost total o la part que no poguessin assumir, segons els informes de Serveis Socials.

Doncs bé, aquestes beques tampoc ara són viables, perquè és un servei “deficitari”. Quin descobriment!! Tot i amb l’ajut de les Aigües i en un any tan difícil, han estat incapaços d’abaixar la quota de la Llar d’Infants.

En concepte d’inversions, només hi ha una partida de 16.800 € (77.818€ l’any 2020) i 6.000 € estan reservats per una possible negociació de compra d’uns terrenys situats al CAT. 

Així i tot no han pogut reduir el pressupost; però nosaltres el teníem “inflat”!

Estar a l’oposició no és criticar i crear malestar i crispació entre els veïns; és aportar idees i després fer-les realitats quan s’està a govern i sembla que no és possible o els hi costarà molt.

Els pressupostos participatius tampoc s’han pogut fer. El motiu són les circumstàncies de la crisi sanitària, però tots sabem que hi ha moltes maneres de fer-lo. Avui que tot es pot fer per Internet!

El llistó el van posar molt alt! Els veïns i veïnes de Vilajuïga esperen molt del govern d’Assemblea per Vilajuïga!

Ànims i sort! Encara teniu temps de fer realitat tot allò que exigíeu i que estàveu convençuts que podíeu fer… Per el bé del nostre poble!