S’ha acabat l'estiu - Octubre 2021

01/10/2021

 

S’ha acabat l’estiu, un altre amb el Covid-19 però segurament una mica millor que el de l’any passat ja que tenim un percentatge més alt de persones vacunades.

L’estiu, l’època de l’any en que la gent, qui pot, sol fer vacances, sol sortir més al carrer i que en molts pobles del país és festa major. Dies de retrobament entre veïns, familiars, amics que segurament no veiem tant sovint com voldríem durant l’any.

En aquest sentit el govern municipal ha volgut, fins on el Procicat i el sentit comú ho han permès, incentivar l’esperit de sortir al carrer per “trobar-nos” per veure’ns i divertir-nos, en definitiva posar una mica d’alegria a una vida un pel trista i grisa a causa de la pandèmia.

La piscina municipal ha obert el 19 de juny i ha tancat el 5 de setembre amb una bona afluència de gent (amb la nova ordenança de preus vuitanta abonaments que vol dir unes tres-centes persones) i  s´hi han  fet també  cursets de natació.

El casal per nens s’ha fet des de l’1 de juliol fins el 31 d’agost amb més inscrits el juliol que l’agost.

A finals de juliol hem fet la festa major, conservant  els actes més culturals i descartant els més festius o massius que segons el Procicat podien ser més problemàtics i difícils de controlar.  El pregó inaugural ha estat a càrrec de l’equip de mestres de l’escola, s’han fet tallers de meditació zen i bany de gong, d’herbes remeieres, concerts de sardanes i dels Genions i, especialment divertit, ha estat després de la cercavila dels gegants el vermut musical que ha acabat cap a  quarts de quatre. El que demostra la necessitat de la gent de compartir música, vermut, xerrameca, amistats, festa.... després de tanta restricció a casa.

La setmana del 13 al 22 d’agost ha estat realment especial , les segones jornades culturals i esportives que han  estat un complement de la festa major.  L’exposició “els últims dies” del fotògraf Joel Joan, la xerrada  de  Pau Coll o la presentació del llibre  “D’Abantes a Xurrencai, el parlar de l’Empordà” de Robert Sabater han tingut una molt bona assistència. Les actuacions teatrals de Píndoles Teatre, el recital de Les Anxovetes, l’actuació de l’esbart Nova Dansa del Casino Menestral Figuerenc, el concert de música protagonitzat per nens i joves del poble dirigit per en Jordi Pous i l’espectacle de teatre/dansa  “Rubbish, deixalles i troballes” de Pep Mogas han tingut també gran acceptació. Petits i grans han pogut assistir durant la setmana a un taller de dansa, a una bicicletada nocturna, comprar roba de segona mà al “Mercadillo”,  assistir al taller d’herbes remeieres i visitar el castell de Quermançó. Finalment remarcar d’aquestes jornades el Tastajuïga, on es podien degustar les tapes i els vins que oferien els bars, restaurants i cellers del poble, amb  gran èxit de participació. Els tiquets posats a la venda  s’han  exhaurit de seguida  i molts ens hem quedat sense poder-hi participar. En la propera edició, esperem que sense restriccions, hi podrem participar tots els que ho desitgem.

D’aquestes jornades creiem que cal remarcar per una banda  l’esperit i la forma d’organitzar-les, hi han participat totes les persones i entitats que hi han volgut col·laborar tot opinant, donant idees i proposant actes, coordinades per la regidora de cultura. I,  per altra banda la participació de la gent. És un bon model organitzatiu que caldrà tenir en compte per altres ocasions com per exemple les festes del poble.  En definitiva creiem que totes les persones i entitats del poble fan bé d’estar interessats en trobar-se per discutir i compartir diferents punts de vista i confeccionar programacions al llarg de l’any per  tal que tots els veïns que ho desitgem  sortim de casa  ens trobem al carrer, als espais públics en cercaviles, esports, xerrades, recitals, concerts, vermuts... per veure’ns, parlar, pensar, riure...fer Vilajuïga.