Opinió Junts per Vilajuïga - Juliol 2020

01/07/2020
Junts per Vilajuïga

Voldríem començar el nostre escrit felicitant públicament a totes aquelles persones que han fet possible que la crisi sanitària que hem viscut – i que de fet encara estem vivint- no hagi estat encara molt més greu del que ha estat i és. Persones que amb la seva dedicació i esforç, i moltes vegades més enllà de les seves obligacions com a treballadors, han batallat durament per minimitzar els efectes de la pandèmia. Voldríem agrair en primer lloc a les sanitàries i sanitaris pel gran esforç que han fet en aquesta lluita, tant als treballadors del hospitals com als treballadors dels centres d’atenció primària, i com al treballadors de les ambulàncies i transports sanitaris. També al cossos de seguretat, personal i brigades de neteja; i tota la resta de persones que han fet possible  que dins de tota aquesta situació tant angoixant  no ens faltés de res – gràcies també a tot el personal dels comerços i de la cadena de proveïments-.

També volem agrair  a tots aquells voluntaris  que hi han posat i encara hi estant posant la seva feina, esforç i temps per ajudar en tot el possible. Un agraïment especial a totes les voluntàries i voluntaris del poble que han confeccionat les mascaretes per repartir entre els nostres convilatans.

Des dels inicis d’aquesta crisi sanitària, i preveien la greu situació que ens vindria a sobre, ens vàrem oferir des del primer moment a l’equip de govern en tot allò quepoguéssim ajudar. Tot i que ens ho van agrair, aquí es va quedar la cosa. Lamentem també profundament la manca d’informació  per part de l’equip de govern per el que fa a la situació sanitària viscuda al  nostre poble, com per la que fa a la gestió de la situació postcovid per el que fa al que pensaven fer amb el cobrament dels tributs. És cert que en aquests mesos de confinament que hem viscut, moltes coses s’han relentit. Però és en aquests moments de necessitateconòmica per part de molts dels nostres veïns , l’equip de govern hauria d’haver prioritzat i consensuat moltes decisions; com en el cas del cobrament de l’IBI, on sembla que les decisions preses per part de l’equip de govern hagin estat improvisables, poc reflexionades i fetes a correcuita  ; i el que és més greu  preses sense pensar i  valorar que hi ha moltes famílies del poble que estant passant dificultats econòmiques , com els autònoms que han hagut de tenir tancats els seus negocis , i els assalariats sotmesos a ERTO; ambdós sense pràcticament ingressos. Sorprenen encara més,  aquests acords i decisions de l’equip de govern, que quan estaven a l’oposició ; sempre s’omplien la boca de que hi havia altres maneres de generar ingressos pel poble, que no fos l’impost de l’IBI; però ara que l’equip de govern tenia l’oportunitat de posar en pràctica el que proclamava electoralment, doncs res de res, no ha perdonat res.

També des del nostre grup, lamentem profundament que a hores d’ara encara no s'hagi fet el concurs del centre cívic  i que encara resti tancat i que tot i en la situació actual podria perfectament obrir tal com han fet amb altres espais públic com la piscina municipal amb les seves respectives mesures de seguretat.

Per últim,  no volíem deixar d’incidir , en la nostra queixa recurrent  i que ens han fet arribar molts veïns i veïnes del poble ; com  sempre,  és altra vegada la deixadesa i abandonament dels carrers i espais verds del poble. Tot i que l’equip de govern en torni a vendre un altre pla de xoc per la neteja dels carrers i espais públics, i que va millorant, lentament també s’ha de dir : l’any passat van comprar estris de neteja i aquest any ens han comunicat a tots els veïns que han contractat dues empreses . Tot i això, no  es veuen encara els resultats , els carrers són bruts, plens d'herbes i els espais verds sense cuidar.

Ja per acabar voldríem fer públic el nostre agraïment a tots els vilajuïguencs i vilajuïguenques pel gran esforç idisciplina que han sofert i dut  durant el confinament . I també una forta abraçada per aquelles famílies que han perdut algun dels seus membres per  el covid19 o han perdut algun familiar.