Opinió Esquerra Republicana - Desembre 2020

01/12/2020
Esquerra Republicana

D’aquí a uns dies acomiadarem el“2020”. Un any que mai oblidarem!

És moment de repassar la gestió que ha fet l’equip de govern a Vilajuïga, durant aquest temps.

Un any de total excepcionalitat! I en moments complicats, cal posar-se a la pell de les persones que governen. Potser, tenim aquesta percepció, perquè nosaltres sabem que és estar a govern, passar-ho malament i tenir a l’oposició, posant tota mena d’entrebancs i generant malestar entre els veïns.

Cal tenir comprensió!

Per aquest motiu, passarem un xic per alt,  tot el que “no hem vist” de l’equip de govern durant aquest any i mig que porten a l’Ajuntament.

S’espera molt del govern d’Assemblea per Vilajuïga! Nosaltres ho esperem i la gent que els va votar, també!

Comencem el repàs per una bona notícia: Celebrem que finalment hagin complert la seva promesa d’abaixar l’IBI, per l’any 2021. Ho podien haver fet l’anypassat, però l’excusa de no tenir Secretaria en plantilla, els hi va anar perfecte. Bé, doncs ja han complert amb el seu compromís. Nosaltres el tipus de gravamen el vàrem deixar al 0,60% i per l’any que ve estarà al 0,55%.

A partir d’aquí, hem de dir, que ens preocupa la lentitud en les gestions i la forma d’actuar de l’Ajuntament. Per exemple en les inversions:

Projecte c/ Ginesta, c/ De la Rosa i c/ Olivera.

A nosaltres, ens va quedar pendent de fer,aquests carrers, però el projecte el vam deixar acabat! Només calia demanar preus per l’execució de les obres i dotar de partida el pressupost 2020. L’actual equip de govern es va comprometre a fer-lo durant aques tany. Ha passat tot un any, i encara està per fer.

Si no hi ha res de nou, ens han confirmat que el pròxim 13 de gener del 2021, començaran aquestes obres! Tot i que ha costat un any i mig d’espera, celebrem que finalment s’executin aquestes obres tan esperades per als veïns i veïnes que hi viuen.

CarrerFarigola.

Aquest carrer, mai ha tingut llum! Nosaltres vàrem deixar els fanals i materials a punt per a instal·lar. Uns treballs que poden fer, perfectament la brigada. Durant aquest any i mig, les hem reclamat moltes vegades. La resposta sempre és la mateixa: La brigada està ocupada en altres coses. La brigada ha de donar l’abast a moltes feines, però potser cal deixar alguna per més tard, i donar prioritat al c/ Farigola, que ja li toca!!

Enllumenat públic.

Com ja sabeu, nosaltres vàrem fer el projecte per l’enllumenat públic. Es va executar la zona c/ Sant Sebastià entre altres, però per el seu elevat cost, calia fer-lo per etapes. Sabem que l’actual equip de govern vol donar continuïtat a aquestes obres, però també haurem d’esperar al 2021.

Fanal al costat del CAT, entrada a Vilajuïga. Va caure per un accident de cotxe i han estat més d’un any per reposar-la!!!

Economia.

Per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19, el Govern de la Generalitat, va anunciar que els ajuntaments rebran pròximament part del Fons de Cooperació“Extraordinari”(120 M). Concretament l’Ajuntament de Vilajuïga rebrà durant aquest desembre, 8.862,81 € i durant el 2021 l’import de 44.314,05 €.  Una molt bona notícia!!!

Per altra banda, per el mateix motiu, ha quedat sense efecte el Pla Econòmic Financer i podran disposar del romanent existent (fins ara estàvem obligats a disposar del romanent, únicament per pagar part del deute que tenim amb els bancs o per inversions sostenibles). Ara en podran disposar! Però sabem que ho faran des de la prudència! No en tenim cap dubte!No ens podem quedar sense diners!

Després d’aquesta breupinzellada, acabem,amb els millors desitjos per aquest nou any a l’Ajuntament i al seu equip de govern! Que aquest any 2021, puguin fer tot allò que durant el 2020, els hi ha estat impossible!

A Vilajuïga, com a tot arreu, les cases ja s’estan preparant per rebre Nadal. Estem enfeinats guarnint-les, fent l’arbre, el pessebre, alimentant el petit tió, perquè ens porti moltes coses… Fem entre tots que aquests dies siguin ben bonics,sobretot per als petits de casa.

Aquest Nadal, serà diferent, més íntim, per les circumstàncies! Però si fem les coses bé, l’any que ve, no faltarà ningú a taula!Fem-ho possible!

Bon Nadal i feliç any 2021!!!! Ens ho mereixem!!!