Hem fet feina i seguirem fent feina - Assemblea per Vilajuïga Març 2022

09/03/2022

Article rere article a ‘La Veu’, el grup municipal d’ERC s’entesta en formular crítiques sense fonament al govern municipal. Sovint, des de l’Assemblea per Vilajuïga optem per ignorar-les atesa la seva manifesta inconsistència: estem convençuts que els vilajuïguencs i vilajuïguenques s’adonen, d’una banda, de la constant absència dels regidors de l’oposició als plens i a qualsevol acte que es fa al nostre municipi; i d’altra banda, de l’acció de govern que s’està duent a terme des de l’Ajuntament.

En aquesta ocasió, tampoc no comentarem el darrer article d’ERC, on es feien acusacions directes a l’alcalde i a la seva dedicació al consistori: els veïns de Vilajuïga saben de sobres que, des de fa vora tres anys, tenim un govern municipal que treballa de valent, que està transformant el poble, que parla amb tothom qualsevol dia i a qualsevol hora i que és accessible per a tothom. Nosaltres parlem amb fets i no amb paraules buides.

Així doncs, aquest mes dedicarem el nostre espai a ‘La Veu’ a repassar les inversions més destacades que l’Assemblea impulsarà des del govern municipal el 2022, tal com heu pogut anar seguint les darreres setmanes a les nostres xarxes socials. Un any més, hem tirat endavant un pressupost municipal sense vots en contra i farcit de projectes i inversions que serviran perquè Vilajuïga continuï el seu camí de millora i de transformació endegat el juny de 2019.

Una de les grans inversions d’enguany serà la reconversió del camí de Quermançó fins a la zona esportiva, on es farà un passeig per vianants i es pacificarà la circulació al trànsit. Es tracta d’una de les vies amb més trànsit del nostre poble, que ara serà objecte d’un canvi de cara per convertir-la en un espai ciclable i passejable. Es calcula que l’obra tingui un cost de 130.000 euros, però el finançament sortirà d’una subvenció procedent de la Generalitat, el PUOSC.

A més, altres inversions destacades que es faran aquest 2022 a Vilajuïga són les reclamades reformes de la cuina i dels lavabos de l’escola. També es preveu un pla d’arranjament de voreres (la proposta que va guanyar la primera edició dels pressupostos participatius), pintar l’edifici de l’Ajuntament, la segona fase de la reforma del pis de forestals o l’adequació d’un aparcament al veïnat de dalt.

També s’invertirà en cultura. S’invertiran anualment 15.000 € per a un dinamitzador que s’ocuparà, a banda d’obrir la biblioteca i gestionar l’Espai Jove, a organitzar activitats per l’equipament i pel Casal de la Gent Gran, entitat que rebrà 5.000 € per abaratir les seves activitats i que això incrementi el nombre d’usuaris. També es destinaran 5.000 € a l’acte del 50è aniversari de l’Escola Santiago Ratés, i continuaran mantenint-se les ajudes socials per a l’adquisició de llibres i material pels infants del poble. Perquè creiem que la cultura és un element clau per a la cohesió social al nostre poble.

Però la bona gestió no són tan sols inversions. Governar bé és invertir, és clar, però mantenint la bona salut econòmica de l’Ajuntament i sense augmentar la pressió fiscal a la ciutadania. El govern municipal també ha avançat de valent en aquesta línia, reduint despeses. Només alguns exemples: el canvi d’enllumenat fet fa uns mesos permet un estalvi de 5.000 euros en consum elèctric; el cost energètic de l’escola també ha baixat en 5.000 euros gràcies a les plaques solars instal·lades i un recent ajust de potències a les necessitats de consum energètic del poble calculem que representarà un estalvi de 6.000 euros.

Així doncs, l’Assemblea per Vilajuïga, a través del govern municipal, segueix ferma en el seu compromís de transformar el nostre poble i ho demostra amb fets. Les inversions previstes per enguany i la reducció de la despesa són elements fonamentals de la nostra manera de governar. Però no són les úniques: com sempre expliquem, és fonamental ser propers i accessibles, parlar amb tothom i mantenir una dedicació àmplia i constant a l’Ajuntament, premisses que acompleixen a bastament l’alcalde i la resta de regidors del govern. Amb aquests ingredients, els resultats surten, el poble ho nota i els retrets sense fonament es converteixen en fum.