Dos anys de feina ben feta - Juliol 2021

31/07/2021

 

L’Assemblea per Vilajuïga va rebre l’encàrrec, el maig de 2019, no tan sols de governar el nostre poble, sinó també de fer-ho d’una forma diferent, prioritzant la millora de la qualitat de vida dels nostres veïns i l’inici d’una transformació en diversos àmbits. Amb l’arribada de l’estiu, ens plantem a l’equador del mandat municipal: han passat dos cursos i en queden dos més per continuar amb aquesta tasca.

No hi ha cap dubte que la irrupció de la pandèmia ha marcat aquest primer tram de mandat —i és probable que ho segueixi fent durant uns mesos més. No ha estat gens fàcil per als nostres regidors entrar de bell nou a gestionar l’Ajuntament i trobar-se dos temporals i un virus que ho ha capgirat tot. Però malgrat les enormes dificultats que ha suposat tot plegat, aquests obstacles no podien esdevenir excuses que frenessin el mandat que els vilajuïguencs ens van donar a les urnes.

En aquests dos anys, el govern municipal de l’Assemblea per Vilajuïga ha aplicat una nova manera de governar el nostre poble. I això es fa no només prenent decisions diferents, sinó també prenent-les i comunicant-les d’una altra forma. Podríem iniciar ara una llarga enumeració dels projectes que s’han realitzat o que estan a punt de fer-se: des de l’exitosa obertura del bar del centre cívic a la remodelació del passatge de les escoles, passant per les obres de recollida d’aigua de pluja a la carretera de Sant Pere de Rodes i al carrer Sant Sebastià.

Però seria absurd fer aquesta eterna enumeració: la comunicació és un dels punts forts del govern municipal i tota aquesta informació ja arriba a la ciutadania, mitjançant aquest mateix butlletí, les xarxes socials o el Whatsapp municipal.

N’hi ha prou amb un simple cop d’ull a totes aquestes vies per comprovar que a l’Ajuntament de Vilajuïga s’hi fa molta feina i que, darrere de cada decisió, hi ha hores i hores de pensar, reflexionar, debatre per millorar les idees i, finalment, impulsar-les. És un mètode de treball potser lent, però imprescindible: cal prendre les decisions amb els cinc sentits després d’anys de desgavells diversos. D’errors se’n cometran, és clar, però aquesta forma diferent de governar dona més garanties a l’hora de fer realitat la transformació que hem iniciat per a Vilajuïga.

De la feina ben feta que està fent l’Assemblea i el nostre govern municipal n’hi ha mostres diverses, com ara la satisfacció de bona part dels veïns amb les darreres decisions preses. Però també el fet que fa mesos que l’oposició no fa cap retret substancial, de fons, al govern municipal, ni en els plens ni en la resta d’espais de què disposen per expressar la seva opinió. És una forma més de contrastar que estem governant per tothom, recollint les apreciacions de tota la ciutadania i dialogant-hi sempre que hi ha dubtes i qüestions.

Tanquem la primera part d’aquests quatre anys moderadament satisfets, però amb ganes d’encarar el segon tram del mandat per culminar projectes i decisions i prendre’n d’altres que garanteixin que la transformació que volem donar a Vilajuïga no ha fet més que començar. Que tingueu un bon estiu i una bona Festa Major!