Què és què?

Què és l’orgànica?

  • Restes de fruita, verdura, carn i peix.
  • Restes de menjar cuinat o en mal estat.
  • Closques d’ou, fruits secs i marisc.
  • Cendra de fusta (ben apagades).
  • Marro de cafè i restes d’infusions.
  • Taps de suro.
  • Paper de cuina i tovallons de paper usats.
  • Rams de flors seques i restes de jardí de poc volum.

L’orgànica és, bàsicament les restes d’aliments vegetals i animals que produïm al cuinar-los o menjar-los. Portar la fracció orgànica a l’abocador és malbaratar un valuós recurs, a banda d'ocasionar greus problemes ambientals.

Què són els envasos?

  • Garrafes i ampolles de plàstic.
  • Brics de llet, suc, etc.
  • Llaunes de refresc.
  • Llaunes d’aliments en conserva.
  • Tapes de pots.
  • Esprais de productes no tòxics.
  • Paper de cuina i tovallons de paper usats.
  • Paper d’alumini.

Què és el vidre?

  • Ampolles i pots de vidre.

Què és el paper-cartró?

  • Diaris i revistes.
  • Papers diversos.
  • Caixes de cartró degudament plegades.

Què és el rebuig?

  • Pols d’escombrar i aspirar.
  • Restes de ceràmica.
  • Burilles.
  • Compreses i bolquers.
  • Tot allò que no es pugui reciclar.

El rebuig és l'única fracció que no es recicla. Abans de llençar quelcom al rebuig hem d’estar segurs que no es pugui reciclar.